Tåg körde på personbil vid Nösnäs

Ett tåg körde på tisdagseftermiddagen in en stillastående bil på järnvägsövergången vid Nösnäs. På onsdagsmorgonen var trafiken igång igen.

Ett tåg körde på en personbil på Ucklumsvägen vid järnvägsövergången Nösnäs strax innan kl 18 på tisdagseftermiddagen. Trafikverket räknar med att det kommer att vara totalstopp på sträckan mellan Göteborg och Strömstad till och med midnatt.

Enligt, KG Persson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra bohuslän har bilen fått stopp och på något sätt fastnat på övergången och personerna i bilen var ute när tåget körde på den.

Trafikverkets personal är på plats för att se om spåren är skadade och för att kunna bedöma om något behöver lagas och när trafiken kan komma igång igen.

– Inga personer i bilen eller på tåget ska vara skadade. Vi har inte fått något annat till oss just nu, säger Bengt Olsson, presschef på trafikverket vid halv sjutiden på tisdagskvällen.

Trafikverkets personal städade på olycksplatsen under tisdagskvällen.

– Personal sopar på övergången, det är mycket skrot på platsen och tågen kommer inte att kunna gå där innan midnatt i alla fall.

Hur ser det ut på platsen?

– När ett tåg på 100 ton kommer mot en bil som står still på spåret så blir det inte mycket kvar av bilen, säger Bengt Olsson.

Olyckan påverkar också trafiken på väg 649.

Trafiken mellan Stenungsund och Svenshögen ersätts till viss del med bussar. Tågen från Göteborg till Strömstad leds över Uddevalla.

Men enligt Västtrafiks störningshantering så kommer varje avgång att få individuella lösningar så resenärer rekommenderas att ringa Västtrafik eller gå in på hemsidan för att få reda på tåg eller bussar går.

På tisdagskvällen vid halv åtta var det åter full framkomlighet på väg 649 och strax före halv sju på onsdagsmorgonen gick också tågtrafiken som vanligt.

Karina Hansson

redaktion@lokaltidningensto.se