17-årig pojke död – blev påkörd av tåg

TÅGOLYCKAN

En 17-årig pojke blev på onsdagseftermiddagen påkörd av ett tåg i centrala Stenungsund. Han avled direkt på platsen.

Pojkens anhöriga är underrättade och polisen uppger att allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse. Den kommer därför att utredas vid polisens trafiksektion.

Det var vid halv fem på onsdagen som pojken blev påkörd av ett norrgående tåg vid järnvägsövergången Solgårdsdalen mittemot Circle K.

Detta är inte den första olyckan med tragisk utgång som har inträffat just där. 2010 dog två 18-åriga kvinnor och 2012 en man efter att ha blivit påkörda av tåg vid samma järnvägsövergång, som saknar bommar och där sikten delvis är skymd.

– Vi måste snart börja fundera på om vi ska stänga den här övergången. Men då måste vi kunna stänga den ordentligt, så det inte blir några smitvägar, säger Bo Pettersson (S), kommunstyrelsens ordförande till Aftonbladet.

Stenungsunds kommun informerar om att Kristinedalskyrkan hålls öppen under kvällen för den som vill prata eller behöver stöd.

Ingen ombord på tåget skadades fysiskt vid olyckan. Strax efter klockan 18 var alla tågpassagerare evakuerade. Enligt räddningstjänsten handlade det om cirka 40 personer som togs med buss sista biten till stationen.

– Tåget är flyttat en liten bit framåt så nu kan vi börja jobba mer med det, säger Lars Strand, räddningschef i beredskap på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund vid 18:30-tiden.

Biltrafiken påverkades inte av olyckan.

– Däremot har det samlats en del folk på platsen. Kommunen är också inkopplad och har några personer på plats, säger Lars Strand.

Jacob Humlén

Kajsa Lind