• Tatuerare ställer ut akvareller

  Emma Hemmingsson har drivit en tatueringsstudio i 12 år – men hennes egen konst har fått stå tillbaka. Nu ställer hon ut akvareller och skisser på Faster Bertas stuga.

  – De såg min konst på Instagram och ringde upp, säger hon.

  På lördag, den 25 november, har Emma Hemmingsson vernissage på Faster Bertas stuga i Jörlanda. Till vardags driver hon en tatueringsstudio i Kungälv, men det är första gången hon har en konstutställning.

  Vad är det för konst?

  – Akvarellerna är framförallt havsmotiv kan man säga. Jag har döpt utställningen till vatten och anledningen till att jag inte döpt den till hav är att jag även har med motiv som en vattenpöl med reflektioner eller en insjö. Det är inte bara västkustklippor.

  Du visar även upp tatuerings-skisser?

  – Ja, jag kommer ha med några skisser som har blivit färdiga tatueringar och så är det även foton av de färdiga tatueringarna, så man ser resultatet. Sen är det även förslag på motiv som inte är tatueringar än men som skulle kunna bli det. Jag gillar att kombinera gråskalerealism med till exempel någon färgglad blomma i akvarellstil. Där går akvarellmåleriet lite hand i hand med tatuerandet.

  På vilket sätt då?

  – Jag gillar akvarellstilen och att jag kan implementera det i tatuerandet. Det kan vara något väldigt färgstarkt men att man även får in lite färgstänk och rinn i motivet så att det ser ut som att färgen nästan flutit ut. Det behöver inte bara vara starka, tjocka ytterkonturer utan att färgerna går in i varandra. Den stilen kör jag väldigt gärna när jag tatuerar.

  Hur kommer det sig att du har en utställning nu?

  – Jag har alltid ritat och målat men sen jag började jobba kreativt så blev det inte så mycket vid sidan av. Sen tog jag upp måleriet för ett par år sedan och försökte att lägga tid på det. Jag har haft tankar på att ha en utställning i studion men det har inte blivit av. Jag hade lagt ut några bilder på mitt Instagramkonto. De på Faster Bertas stuga såg dem och så ringde de upp mig och frågade om jag ville ha en utställning. Det blev ganska spontant!

  Utställningen på Faster Bertas stuga pågår till och med den 31 december.

  Elvira Linderot

  Fakta: Emma Hemmingsson

  Bor: I Jörlanda

  Ålder: 36 år

  Gör: Är tatuerare med en egen studio i Kungälv.

  Inspireras av: ”Vacker natur framförallt.”

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar