The Ark ställer in sommarens konsert

Fredagen den 14 augusti skulle The Arks återföreningsturné komma till Stenungsbaden. Nu flyttas konserten 364 dagar framåt till den 13 augusti 2021.

”Det lär inte komma som en överraskning för någon… Men det är ändå med tunga hjärtan vi härmed meddelar att vi inte kommer kunna genomföra vår reunion-turné som tänkt denna sommar”, skriver bandet i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdagen.

The Ark – med sångaren Ola Salo i spetsen – bildades i början av 1990-talet i Rottne norr om Växjö. Sommaren 2000 slog de igenom med dunder och brak med singeln ”It takes a fool to remain sane” och plattan ”We are the Ark”. Sedan följde ytterligare fem glamrockiga album innan bandet bestämde sig för att lägga ner 2011.

I sommar skulle comebacken ske. En storslagen reunion-turné var planerad och den 14 augusti stod en utomhuskonsert på Stenungsbaden på programmet.

Nu flyttas turnén fram ett helt år. 22 konserter planeras från Kiruna i norr till Helsingborg i söder – och för Stenungsunds del blir det nya datumet fredagen den 13 augusti 2021.

”Må så gott och var rädda om er själva och varandra! Vi längtar!” hälsar bandet i pressmeddelandet.

Arrangören Live Nation hälsar att redan köpta biljetter kommer att gälla för det nya datumet.

Jacob Humlén

jacob.humlen@lokaltidningensto.se