Träd föll över väg – SMHI varnar

Den hårda vinden ställer just nu till det på många platser i länet. Räddningstjänsten fick strax före klockan åtta på torsdagsmorgonen bland annat larm om att ett träd fallit över Skåpesundsvägen i Kållekärr.

– Men det är redan uppklarat. Vi har varit där och sågat, så att vägen är farbar igen, uppgav Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningscentralen i Storgöteborg, en halvtimme senare.

Trots den hårda vinden under natten och morgonen är det också hittills det enda larm som inkommit om nedfallna träd på Tjörn, Orust och i Stenungsund, uppger hon vidare.

– Men det ramlar in en del samtal nu och lär kanske också bli fler i och med att vinden också beräknas tillta under morgonen.

SMHI har inför dagen utfärdat en klass 1-varning för både Göteborg, Bohuslän och Halland. Det betyder mycket hårda vindar, där vindbyarna kan komma att hamna på mellan 21 till 24 meter per sekund.

Enligt polisen har natten och morgonen hittills varit lugn i hela polisregion Väst, utan några allvarligare inrapporterade incidenter, enligt presstalesperson Stefan Gustafsson. 

– Det har inte rapporterats in några stora händelser, vare sig väderrelaterade eller andra, uppgav han strax efter klockan halv åtta på torsdagsmorgonen.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se