Arkivfoton

Trafikbråk slutade i misshandel

Två män hamnade i trafikrelaterat bråk och den ena mannen slog då till den andre. Nu döms han för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst.

Det var i augusti på Glimsåsvägen i riktning mot Ellös på Orust som männen hamnade i bråk. Enligt mannen som är målsägare fick han bromsa in på grund av ett långsammare fordon framför. Då kom en bil bakifrån som lade sig väldigt nära målsägarens bil. För att markera det blinkade han med varningsljus. Den andra bilen ska då kört förbi och stannat framför bilen.

Mannen i den andra bilen ska då gått fram till målsägarens bil och de skällde på varandra när den misstänkte mannen slog till målsägaren med knuten näve så att han började blöda från läppen medan han satt kvar inne i bilen.

Den andra mannen uppger en annan version. Han menar att han blev rädd när målsägaren tvärbromsade och att han därför körde om för att stanna och kunna prata med föraren. Enligt honom ska målsägaren varit ”skogstokig” och försökt ta sig ur bilen varpå han höll emot dörren. Han menar att han inte slagit målsägaren.

Tingsrätten gick dock på målsägaren linje, inte minst på grund av två vittnen som sett den misstänkte slå målsägaren. Med tanke på att den misstänkte, som är i 60-årsåldern, är tidigare ostraffad döms han till villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar