Trafikolycka på bron

Två personbilar har kolliderat med varandra på Tjörnbron. Det finns motstridiga uppgifter om skadeläget.

Strax före halv två på måndagseftermiddagen ringde en förbipasserande, tjänstledig styrkeledare på räddningstjänsten in larmet. Två personbilar hade kolliderat med varandra mitt på Tjörnbron.

– Tre personer är inblandade i kökrocken, men det rör sig om två bilar. Det är i riktning från Tjörn till Stenungsund, säger Jon Kennervall, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre fordon från räddningstjänsten och två ambulanser kallades till platsen. 13.55 uppgav SOS Alarm att en person hade blivit avförd till sjukhus. En timme senare var beskedet det motsatta.

– Enligt mina uppgifter fördes ingen till sjukhus. Det kan bero på flera saker. En möjlighet är att personen som lastades inte ville åka, säger jourhavande på SOS alarms presstjänst.

Ett körfält stängdes tillfälligt av, men öppnades igen klockan 14.06.

En anmälan om brott mot trafikförordningen har upprättas, gällande anpassat avstånd till framförvarande fordon, enligt polisen i Stenungsund.

– Det ena fordonet har kört in i baken på det framförvarande. Två personer har avförts till sjukhus med känningar i nacke, men ingen är allvarligt skadad, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Södra Fyrbodal, till Lokaltidningen STO på tisdagsmorgonen.

Tobias Holmgren

Catrin Hansson