Här på Nösnäsvallen slog blixten ned strax innan första halvlek spelats klart i premiärmatchen mellan Sif-Vänersborg. FOTO: Arkiv

Tre spelare till sjuhus efter blixtnedslag

Det hade gått cirka 35 minuter av premiärmatchen på hemmaplan för Sif när det började ösregna.

– Plötsligt kom en jättehög smäll och hela marken skakade, berättar Annelie Olsson, lagledare för Sif.

Exakt var blixten slog ned mitt under herrlagsmatchen med start klockan 16 på lördagen är oklart, men flera av spelarna låg på planen efter smällen. Tre spelare, var av en från Sif fördes till sjukhus med ambulans. Stenungsunds spelare fick lämna sjukhuset senare på lördagskvällen. Enligt Vänersborgs IF:s hemsida är läget är stabilt för deras båda spelarna.

– Efter omständigheterna är det bra just nu. Det var så klart mycket omtumlande och alla känner sig skakade. Det var som en tryckvåg, eller vad man ska säga, som gick över planen. De vet inte ens själva varför de hamnade på marken, säger Annelie Olsson, lagledare för Sif, som också var med under matchen på Nösnäsvallen.

Ambulanser var snabbt på plats och samtliga spelare har undersökts. Laget har haft en debfriefing tillsammans.

– Just nu pratar vi med spelarna, de är skakade så klart. Vi satt hela laget egentligen från början. De flesta ville åka hem, men en del är kvar på Sif-gården fortfarande. Ambulansen var kvar och alla blev omhändertagna och undersökta, säger Olsson.

Linus Haugen spelare i A-laget dras med sviterna efter en skada och var inte med i matchen, men satt på läktaren.

– Jag satt med några kompisar på läktaren precis i hörnet där det slog till. Helt plötsligt blev det vitt, helt ljust och innan man hann fatta så small det till rejält. Jag blev hur rädd som helst, men kände inte av något i kroppen, men vi blev så chockade och rädda. Det här är sånt man bara hör och läser om.

Även Haugen menar att det var helt oväntat.

– Det var i och för sig lite kvavt i luften, men det var inget man hade trott att det skulle börja åska. Just nu är jag hemma med de kompisar jag var med på matchen.

Spelarna har nu under kvällen kontakt med varandra, berättar Linus Haugen.

– Jag har pratat med dem på telefon och sociala medier. En del har ont i huvudet och de är chockade.

Ledningen för Sif väntar på besked om tillståndet för de tre spelare som fick föras till sjukhus.

– Vad jag vet är det en person från Vänersborg som var mer skadad än de andra. Men vi vet ju inte vad som hänt med dem än. Jag väntar precis på samtal från pappan till vår spelare.

Matchen har filmats, men ledningen har inte hunnit se den än.

– Ja, det är filmat och vi ska titta på den för att få se hur det gick till. Sedan får vi träffas och prata mer på måndag i laget.

Annika Sahlin Ottosson

0303-72 82 22

Relaterade artiklar
Fler artiklar