Janette Olsson socialdemokrat från Stenungsund fick flest röster av alla bohuslänska kandidater när det valdes kongressombud från landskapet. FOTO: INGEMAR HAMMARSTRÖM

Tredje kongressen för Olsson

Janette Olsson från Stenungsund ska i april åka på sin tredje socialdemokratiska kongress. Den här gången i Göteborg.

– Jag känner mig verkligen hedrad av att ha fått den här möjligheten igen, säger hon. Detta är min tredje raka kongress.

– Tänk att få sitta i flera dagar och bara prata sossepolitik – det ska bli riktigt roligt!

Gillar tanken

Ögonen glittrar. Det syns på henne att hon verkligen gillar tanken.

– Jag fick flest röster av alla partimedlemmar i Bohuslän, säger hon. Det tror jag är tack vare att jag är engagerad i regionalpolitiken också.

Janette har skrivit sex av de motioner som ska behandlas på S-kongressen.

– Vi kommer att få att göra, säger hon med ett skratt. Det är tvåtusen motioner inlämnade, alla ska läsas och tas ställning till. Från Stenungsund kommer 26.

Janette Olsson berättar hur roligt det är att vara med om när de stora penseldragen dras för den socialdemokratiska politiken.

Skolan viktigast

– Allra viktigast för mig är att vi har en högkvalitativ och jämlik skola i Sverige. Och att inga stora vinster kan tas ut den verksamheten som inte kommer eleverna till del.

Annars tycker hon att politiken är frustrerande just nu:

– När det inte finns majoriteter varken i riksdagen eller i kommunfullmäktige är det svårt att driva politiska frågor. Dagens politiska landskap gör det sannerligen besvärligt.

Som politiskt engagerad med uppdrag på både lokal och regional nivå borde hon ha svårt att få tiden att räcka till:

– Det är bara det att jag inte kan låta bli att bry mig när jag möter orättvisor och jag har ett driv och en rastlöshet som gör att jag tycker att det är viktigt med politik. Oavsett nivå.

Ingemar Hammarström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar