Två bilar i krock på E6: ”Det är halt i hela området”

Två bilister fördes med ambulans till sjukhus efter en krock på E6 i höjd med Stora Höga tidigt på söndagskvällen.

Enligt uppgift var det halt i hela området vid tidpunkten.

Vid 18.20-tiden kom larm om en trafikolycka på E6 i södergående riktning i höjd med Bråland.

– Det är två bilar som har kolliderat och snurrat runt. Initialt finns det inga uppgifter om skador. Båda förarna fördes med ambulans till sjukhus för kontroll, de klagade på smärtor i nacke och rygg. En av förarna har kört in i den andra bakifrån, men inte på så sätt att det är misstanke om brott, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Det var halt på vägen vid den aktuella tidpunkten.

– Generellt var det halt i hela området igår, det pendlade mellan plus och noll. Det var många ringde in och sa att det var halt ute, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Ett körfält spärrades av i samband med räddningsarbetet och vägen var helt öppen för igen vid klockan 19.30.

Polisen skrev en anmälan om trafikolycka, utan misstanke om brott. Dock blev båda förarna som var inblandande i olyckan rapporterade.

– Det var en bil som körde in i baken på framförvarande bil efter att ha gjort en omkörning. Den föraren som körde in i bilen framför rapporteras för att inte ha hållit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Stenungsund.

När polisen undersökta bilarna såg se att den bilen som blev påkörd hade väldigt dåliga däck. Föraren i den bilen blev då rapporterad för otillräckligt profildjup på däcken.

Catrin Hansson

Louise Jungmalm