Arkivfoto

Två minderåriga döms för våldtäkt

Två minderåriga killar som i början av juni åtalades misstänkta för att ha våldtagit en tredje kille har nu fått sin dom.

En av de minderåriga killarna döms till våldtäkt medan den andra döms för både våldtäkt och medhjälp till våldtäkt. En av killarna döms till ungdomsvård och den andre till sluten ungdomsvård sju månader.

Händelsen inträffade på ett boende i STO-området tidigare i år. Först ska en av killarna haft samlag med målsägaren, som har en funktionsnedsättning. Därefter ska den andre killen också genomfört samlag med målsägaren samtidigt som den förste killen till viss del filmat samlaget.

Målsägarens funktionsnedsättning ska enligt domen ha gjort att han befann sig i en särskilt utsatt situation. På så sätt ska de två männen ha utnyttjat målsägaren och enligt tingsrätten är gärningen därmed att bedöma som våldtäkt.

Under samlaget ska killen som filmade också gett både muntliga och fysiska instruktioner. För det döms han för medhjälp till våldtäkt.

De båda killarna har förnekat brott. Förutom ungdomsvård och sluten ungdomsvård döms de också till att betala skadestånd till målsägaren. Killen som döms för våldtäkt och till sluten ungdomsvård var vid tillfället minderårig men har sedan dess hunnit fylla 18 år.

Linus Annlöv

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar