• Arkivfoto.

  Två minderåriga killar misstänks för våldtäkt

  Två minderåriga killar åtalas misstänkta för att ha våldtagit en tredje kille. Våldtäkten ska också ha filmats av en av de misstänkta.

  Det var tidigare i år som händelsen ska ha inträffat i STO-området. En minderårig kille ska, enligt åtalet, ha genomfört ett samlag med en målsägare som på grund av psykisk störning befann sig i en särskilt utsatt situation.

  Kort efter ska den misstänkta minderåriga killen tagit med sig målsägaren in i en annan minderårig killes rum där denne också genomfört ett samlag med målsägaren. Under tiden ska den första killen både filmat händelsen men också gett instruktioner till målsägaren om hur han skulle agera.

  Lokaltidningen STO har sökt åklagaren i fallet som dock inte vill uttala sig mer om fallet utöver det åtal som väckts.

  – Jag kan inte kommentera det ärendet vidare eftersom det är sekretessbelagt, säger Eva Oscarsson, kammaråklagare.

  Den ena killen åtalas misstänkt för våldtäkt för den första händelsen. Han tillsammans med den andra misstänkta killen åtalas också misstänkta för grov våldtäkt. Att åklagaren anser att brottet ska bedömas som grovt beror på att målsägaren varit i en skyddslös ställning och haft svårt att värja sig. Det väger också in att fler än en deltagit i våldtäkten eftersom en av killarna filmat händelsen.

  De båda killarna förnekar brott i förhör.

  Kajsa Lind

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar