Morgan Johansson träffade bland annat kommunchef Kicki Nordberg, Stefan Persson, drogförebyggande samordnare Stenungsunds kommun, kommunalrådet Bo Pettersson (S) och närpolis Ronny Karlsson var några av de som var på plats. Foto: Carola Granell

Unga och droger fokus när justitieminister kom på besök

Justitieminister Morgan Johansson gästade i söndags S-kongressen på Stenungsbaden. Då passade kommunen på att bjuda in till en träff.

Ministerns besök på distriktskongressen gav kommunen chans att få berätta om sitt arbete med att skapa en tryggare kommun. Med på plats var bland annat närpolis, kommunchef, kommunalrådet och Stefan Persson, drogförebyggande samordnare. Han fick en stund för att berätta sitt arbete mot unga och deras föräldrar.

– Jag pratade en del om föräldrars oro och om hur vi jobbar med vårt föräldrakafé. Jag efterlyste ett koncept för hjälp till självhjälp för föräldrar. Jag berättade att jag gärna vill ha hjälp att ta fram ett studiecirkelmaterial.

Carola Granell, (S) 1:e vice ordförande kommunfullmäktige var också med vid träffen. Som långvarig familjehemsförälder fick hon tillfälle att berätta om sina tankar kring unga och missbruk.

– Jag har ju jobbat mycket med de här ungdomarna och jag känner en väldig sorg över föräldrarnas situation. Jag tycker också vi kan göra mer i kommunen. Nu utökar ju antalet sommarjobb, men vi behöver göra mer. Vi behöver diskutera det här på alla nivåer.

Annika Sahlin Ottosson

annika.sahlin@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar