• Emelie Holgersson, Arne Olsson och Linda Maria Hermansson hamnar precis utanför topp tio på Centerns regionala listor inför valet. Fotokollage: Arkivbilder/privat

  Utanför topp tio på valsedlarna

  STO-regionen blev dåligt representerad på de valsedlar som Centern spikat i den nya kranskommunvalkretsen runt Göteborg. Ingen kandidat på riksdagslistan från Stenungsund eller Tjörn finns högre än på elfte plats och sak samma gäller regionvalsedeln.

  I och med den nya valkretsen Västra Götaland Västra konkurrerar lokalpolitikerna i Stenungsund och Tjörn med alla kranskommuner kring Göteborg om platserna på riksdags- och regionlistan. På riksdagslistan står Emelie Holgersson från Tjörn på elfte plats och Arne Olsson från Stenungsund på tolfte och på regionlistan har oppositionsrådet Linda Maria Hermansson från Stenungsund hamnat på tolfte plats.

  Som första namn på riksdagslistan finns nuvarande riksdagsledamoten Annika Qarlsson från Alingsås och sedan följer Elena Fridfelt från Ale och Anders Ådahl från Mölndal.

  På regionvalsedeln återfinns Aida Karsimli från Ale på första plats, Maria Martini från Mölndal på andra plats och Thomas Pettersson från Alingsås på tredje plats.

  Det finns ett missnöje i Stenungsund och Tjörn över resultatet i nomineringarna även om flera av kandidaterna förklarar att de främst satsar på kommunvalet. Linda Maria Hermansson från Stenungsund sitter idag i regionens Miljönämnd och konstaterar att hon kommer att driva en personvalskampanj för regionen.

  – Representationen från vårt område är väldigt tunn och regionpolitiken är så viktig, skriver hon i ett kommentar. Jag tycker det är bra att ha kopplingen mellan kommun och region.

  Även från Tjörn konstaterar centerpartister att representationen från Stenungsund och Tjörn är mager på valsedeln till framför allt Västra Götalands-regionen.

  Centerpartiet på Tjörn genomför för övrigt på lördag ett möte i Skärhamn där riksdagsledamoten Annika Qarlsson från Alingsås medverkar.

  Lasse Andrée

  0303-72 82 28

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar