Arkivfoto

Utgav sig för att vara andra – köpte varor

En kvinna står åtalad för att ha använt sig av sex andra personers identiteter för att köpa mobiltelefoner och varor på flera olika orter, däribland Stenungsund. Kvinnan ska också ha sålt varor på nätet utan att leverera sakerna.

Åtalet mot kvinnan, som är i 25-årsåldern, är stort och omfattar totalt 22 åtalspunkter på flera olika orter i Västra Götaland, men också Kungsbacka och Jönköping under främst februari, men totalt sprider det sig brottstiderna från januari till oktober förra året.

Det handlar främst om två olika typer av brott. Det ena är att kvinnan misstänks för att ha utgett sig för att vara, eller haft rätt att använda totalt sex andra kvinnors identiteter och köpt varor i deras namn vid åtta tillfällen. Det har handlat om allt från mobiltelefoner till mediciner och kläder.

I Stenungsund ska kvinnan i februari ha tecknat abonnemang och fått ut två mobiltelefoner genom att visa upp ett id-kort som tillhörde en av kvinnorna. Hennes identitet har hon använt i fem andra fall och köpt saker för drygt 19 000 kronor.

Kvinnan ska också vid sex tillfällen ha lagt upp annonser på nätet men sedan inte levererat de varor som kunderna betalat för.

Kvinnan är förutom nio fall av grovt bedrägeri och sex fall av bedrägeri också misstänkt för ringa narkotikabrott vid fyra tillfällen och tre försök till grovt bedrägeri.

Kvinnan har erkänt några av brotten, men förnekar till majoriteten av åtalspunkterna.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar