Våldsam brand i radhus

En radhuslänga med lägenheter i Ellös på Orust fattade på lördagseftermiddagen eld.

– Det är helt övertänt så vi har släppt huset och koncentrerar oss på att skydda närliggande lägenheter och skogen, sa Marcus Larsson på räddningstjänsten strax efter klockan 16.

Larmet om branden kom 15:08. När räddningstjänsten kom till platsen var huset – som innehåller fyra lägenheter – helt övertänt.

– Men de boende ska vara ur, det är vad vi har fått till oss och det vi jobbar efter, säger Marcus Larsson, räddningsledare på Räddningstjänsten Orust.

SOS Alarm rapporterade vid 17-tiden att två ambulanser och en ambulanshelikopter hade varit på platsen, men att samtliga dessa tre fordon hade lämnat igen utan någon patient.

16 brandmän jobbade med att begränsa spridningen av elden, förutom skog och mark var det framför allt en närliggande fastighet som var i farozonen.

– Men den risken är minimerad nu. Huset är nedbrunnet och vid 17-tiden påbörjade vi eftersläckningsarbetet, säger Marcus Larsson.

Han räknade då med att många timmars jobb återstod.

– Vi kommer att vara kvar en bra stund in på natten och två-tre personer kommer säkert att vara kvar på morgonen med för att bevaka så att det inte drar iväg något gnistregn eller så.

Jacob Humlén

jacob.humlen@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar