Vann resa till London

Arvid Persson från Stenungsund gick segrande ur en stor tävling med 111 unga entreprenörer och får åka till London som pris.

– Det var jättestort att vinna. Alla som var med i tävlingen imponerade, säger han.

Evenemanget Emax för unga entreprenörer arrangerades på Chalmers i Göteborg under fyra intensiva dagar, med 111 speciellt utvalda deltagare från hela landet.

– Det var en mix av miniseminarier föreläsningar och tävlingar. Det var intensiva dagar som var schemalagda från sju på morgonen till nio på kvällen, säger Arvid Persson.

Tävlingen var uppdelad i tre delar där deltagarna tävlade i lag men även fick individuella poäng. Den första deltävlingen skedde i samarbete med FN och handlade om globala frågor.

– Vår uppgift var att lösa hur så många som möjligt som idag står långt ifrån arbetsmarknaden ska få arbete, på ett innovativt, nytt och hållbart sätt, säger Arvid Persson.

Nästa deltävling handlade om att på kort tid skriva underlag för och sälja in en digital plattform. I tredje deltävlingen skulle man gå in i fem olika rum och få uppgifter att lösa på kort tid. Till exempel hur ett Ikea-varuhus kan se ut år 20135, eller hur man får personlig assistent att bli ett drömyrke till år 2035.

Arvid Persson låg bra till inför den avslutande galamiddagen, då vinnaren skulle presenteras.

– Men jag vågade inte tro att jag skulle vinna. Det var helt sjukt när de presenterade att jag hade vunnit.

Priset för de fyra första i tävlingen är en studieresa till London till hösten för att träffa entreprenörer.

– Jag vet inte så mycket om det än, men jag är jätteglad att jag fick chansen att åka.

Kristian Johansson