Väpnat rån mot Ica-butik – polisen söker ensam gärningsman

Ica Rorsman i Rönnäng utsattes för ett väpnat rån på måndagskvällen, då en ensam gärningsman hotade butikspersonalen med ett pistolliknande föremål.

Polisen sökte av området, men på tisdagsmorgonen var ännu ingen misstänkt gripen.

Larmet om rånet kom klockan 19.48. Det fanns kunder i butiken när rånaren, mörkt klädd med huva, klev in med det pistolliknande föremålet.

– Det ser ut som en pistol men man kan ju inte säga säkert att den är äkta, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till GP.

Efter rånet försvann gärningsmannen i okänd riktning och söks nu av polis som är på plats både med insatsstyrka och hundpatrull.

– Vi har att göra med ett grovt rån där ett vapen är inblandat. Då tar vi de resurser vi behöver i anspråk, säger Anna Göransson till GT.

På tisdagsmorgonen var ingen person gripen misstänkt för rånet.

– Jag har inte fått till mig att någon skulle vara gripen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, till Lokaltidningen STO på tisdagsmorgonen.

– Vi fick larm om ett pågående rån. Kunder befann sig i butiken när den maskerade mannen kom in och han får med sig kontanter och tobak. Ingen skadades fysiskt vid rånet, men ambulans var framme för att ta hand om personalen som var chockade, säger Fredrik Svedemyr.

För två veckor sedan, tisdagen den 6 oktober, rånades Ica-butiken i Jörlanda. Även då var gärningspersonen en ensam man. Det finns dock i nuläget inga uppgifter om att polisen kopplar ihop händelserna.

Läs mer: Rån mot Ica-butik – polisen söker vittnen

Jacob Humlén

Catrin Hansson