E6. Arkivfoto.

Vårdslös bilist smet från olycka på E6

Vid halv tolv i lördags fick polisen ett larm om en bilist som körde vårdslöst på E6 vid Stora Höga. Direkt efter det första larmet kom fler uppgifter om att samma bilist hade kolliderat med en annan bil.

Enligt vittnen till polisen lämnade den vårdslöse föraren sin bil och sprang från olycksplatsen. Föraren, som är en man, klättrade över ett viltstängsel och försvann. Polisen började söka efter mannen samtidigt som ambulans fick komma till olycksplatsen.

Polisen på plats kunde sedan rapportera att den vårdslöse bilisten först ska ha kört på en annan bil och sedan själv kört ner i ett dike 2 kilometer längre fram.

En dryg timme senare hittades mannen på en toalett vid Spekeröds rastplats. Mannen är sedan tidigare känd av polisen och saknade körkort. Han misstänks bland annat för rattfylleri, grov olovlig körning och smitning från trafikolycksplats.

– Han vill först inte erkänna att det var han som körde bilen men det finns flertalet vittnen som kan peka ut honom som föraren, säger Håkan Johansson på Stenungsundspolisen. 

Linus Annlöv

 redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar