Hela Skärhamn blev utan dricksvatten

På måndagseftermiddagen stängdes vattnet av i Skärhamn. Orsaken till stoppet är en vattenläcka. På tisdagsmorgonen uppgav Tjörns kommun att vattnet var tillbaka hos de allra flesta.

Klockan 16 stängdes vattnet av i delar av Skärhamn. Enligt Tjörns kommun påverkades inledningsvis områden som Morik, Stockevik, Nordviksberg, Nötsäter, Lönneskogen, Gunnersviken och boende längs Hamngatan, Nötsätersvägen och mot Krokdalsliden.

Både kommunhuset och Ica Nordevik uppgavs också beröras.

Arbetet med att laga läckan pågick under måndagskvällen men det fanns strax efter klockan 19 fortfarande ingen prognos för när arbetet beräknas vara färdigt.

Strax före klockan 22 meddelades att hela Skärhamn nu var utan vatten.

Läckan lagades under natten och klockan 6 på tisdagsmorgonen började vattnet släppas på igen. Strax före klockan 10 skrev kommunen på sin hemsida:

”Vi ber verkligen om ursäkt för allt besvär gårdagens lagning av en läcka i Skärhamn förorsakat. Även kommunikationen har brustit, vilket vi naturligtvis måste se över. Det har tagit lång tid innan alla hushåll och verksamheter fått tillbaka vattnet. Men nu ska det vara tillbaka hos de allra flesta.”

Jacob Humlén

jacob.humlen@lokaltidningensto.se