• Vattenproblemen på Orust fortsätter. Natten till torsdag kommer vattnet längs vattenledningen mellan Henån och Slussen periodvis at stängas av så att ledningen kan göras rent med vatten och luft.

  Vattnet på Orust stängs av i kväll

  Vattenproblemen på Orust är inte över ännu och ytterligare åtgärder krävs för att lösa problemen. Natten mellan onsdag och torsdag stängs delar av vattenledningen av.

  I snart en månad har problemet med vattnet på Orust pågått. Än är det inte över. Det är fortfarande så att de som har postadress Henån och bor öster om väg 160 uppmanas att fortsätta att koka det vatten som ska drickas eller användas till matlagning. Det gäller också för de som bor vid Rödbergsvägen.

  Orust kommun fattade på onsdagen beslut att ta rengöringsarbetet upp ytterligare en nivå. Natten mellan onsdag och torsdag kommer det att genomföras en luft och vattenspolning av ledningen. Det innebär att vattnet är avstängt för viss fastigheter med start klockan 20 på kvällen. De som bor längs med den berörda ledningen kan få missfärgat vatten, en missfärgning som försvinner efter en stunds spolande.

  De senaste svaren för prover som togs utmed ledningen från Henån till Slussen visar att det tidigare rengöringsarbetet har givit effekt. Det är lägre halter av bakterier än tidigare. Dock är inte halterna på provtagningspunkterna så låga så att kommunen bedömer att kokningsrekommendationerna kan hävas än.

   Erika Olofsson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar