Vem äger denna motor?

Polisen i Västra Götaland har tagit till ett ovanligt grepp för att hitta ägaren till en stulen motor. Man har helt enkelt ställt ut motorn i polisens monter på Båtmässan i Göteborg.

Polisinspektör Thomas Andersson som arbetar med båtstölder och båtmotorstölder på Västkusten berättar att den här motorn, en Honda 2,3e hästkrafters fyrtaktare, hittades i samband med att polisen ganska nyligen grep ett par båttjuvar i samband med ett larm i Södra Bohuslän.

– Vi hittade fem stulna båtmotorer gömda och fyra av dem visade sig vara från stenungsundsområdet och där hittade vi ägarna. Den femte motorn är den här Hondan men där har vi inte hittat någon ägare. Vi har ingen anmälan och vi undrar nu vems den är?

Polisen har på olika sätt sökt en ägare till motorn men hittills förgäves. Nu har man tagit ett ovanligt grepp, nämligen att ta med sig motorn till polisens monter på Båtmässan i Göteborg och där helt enkelt ställa ut den för att kanske den vägen hitta en ägare.

– Vi vet inte var den är stulen, det finns ingen märkning på den och vi famlar helt enkelt lite i mörker när det gäller den här motorn. Vi hoppas att kanske någon känner igen den här på mässan eftersom ingen ägare har hört av sig, säger Thomas Andersson.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se