Gunnar Pettersson har bytt parti igen. Från och med decembers fullmäktigemöte i Stenungsund tar han plats i kommunstyrelsen representerande Stenungsundspartiet. FOTO: INGEMAR HAMMARSTRÖM

Veteran intar en ny plats

En riktig kommunpolitisk veteran har klivit in i Stenungsundspolitiken på ny stol, igen. Gunnar Pettersson har en partipolitiskt färgrik bakgrund att ståta med.

– Jag har valt de partier som legat mina hjärtefrågor närmast, säger han. Bra skola, sjukvård och äldrevård samt hjälpa de som har det mindre bra.

Han har nu lämnat KD i Stenungsund för Stenungsundspartiet och behåller sin plats som ersättare i fullmäktige. Han ska ersätta Linda Ekdahl (oberoende) i kommunstyrelsen.

Fel politik

Orsaken till partibytet den här gången är att han inte tycker att alliansen, som vann i senaste valet, fört någon kristdemokratisk politik.

Han tycker att kostnadsjakten som drevs gick ut över kommunens äldre invånare.

– Jag har gjort analyser av kommunala kostnader och kommit fram till att Stenungsunds har lägre kostnader för äldre än snittet i Västra Götaland och Sverige.

Gunnar Pettersson fyller 86 år i mars och tycker inte att det är något problem:

– Jag är fortfarande intresserad av och insatt i politiken, säger han. Sluta tänker jag göra när vi byggt det nya trygghetsboendet på CW Borgs väg. Det har jag kämpat länge för och tänker se till att det genomförs.

Han tycker att stämningen i Stenungsunds kommunpolitik försämrats.

– Problemen började när Alliansen gick i opposition, konstaterar han. Centern hamnade utanför sedan Sofia Westergren (M) inte blev oppositionsråd. Linda-Maria Hermansson (C) valdes av fullmäktige och det beslutet ska man följa. Fullmäktiges beslut är det som gäller.

Han vill inte rikta personlig kritik mot någon enskild men tycker att det är uppenbart att något är fel när halva den moderata fullmäktigegruppen lämnar partiet.

Egen politik

– Nu ska vi i Stenungsundspartiet gå fram med en egen politik till valet i höst. Vi ska gemensamt skapa ett program för kommuninvånarnas bästa.

Gunnar Pettersson har alltid jobbat för SKF, bland annat i både Sydafrika och Iran och tycker att han fick många viktiga erfarenheter där..

INGEMAR HAMMARSTRÖM

Relaterade artiklar
Fler artiklar