Planerar Alfons Åberg-utställning, Sofia Olofsson på Akvarellmuseet bläddrar bland Gunilla Bergströms böcker om Alfons. FOTO: INGEMAR HAMMARSTRÖM

”Vi har haft många besökare”

Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn kan lägga ett nytt lyckat år till handlingarna.

– Vi kännder oss verkligen etablerade som museum och besöksmål, säger Sofia Olofsson, pressansvarig.Vi har haft väldig välbesökta utställningar i år.

Knutte Wester stod för vårutställningen med bilder och film främst om sin mammas livsöde. Han avlöstes av Arne Isacson, akvarellnestorn, vars hundraårsdag firades med utställning under sommaren i höstas tog utställningen om Japan vid.

– Vi har haft många besökare som har varit mycket nöjda, säger hon. Det kommer också riktigt många människor på helgerna. Vi harv ju öppet alla dagar utom måndagar.

Några siffror över hur många besök Akvarellmuseet haft under förra året är inte klara ännu.

Nästa säsong inleds av Gunilla Bergström, Alfons Åbergs skapare.

– Vi jobbar just nu med den utställningen, berättar Sofia. Det kommer att bli väldigt spännande att presentera hennes bilder och berättelser. Bland anat ska vi ha familjeföreställningar med teater för barn.

Utställningen om Alfons ska heta Jag ska banne mig rita själen och det ska visas originalverk från böckerna om Alfons. Gunilla Bergström har skrivit 27 böcker om honom.

Efter Bergström ska akvarellmuseets samling fylla alla utställningskvadratmeterna.

– Vi ar en stor samling som vi ska visa på vår sommarutställning.

Museet har 1 200 verk i sin samling och enligt Sofia Olofsson finns det stor efterfrågan på att få se ett större urval ur den.

Maria Nordin, född 1980, ska ha höstutställningen. Hon är Stockholmskonstnär, född i Linköping.

– Hon ställer ut i stora format med flödande färger, säger Olofsson.

Bland andra personer som blir aktuella på akvarellmuseet nästa år finns Pia Sundhage som ska vara huvudperson i ett av Amensamtalen.

Ingemar Hammarström

Relaterade artiklar
Fler artiklar