Vi i femman skjuts upp på grund av corona

19 januari skulle kvartsfinalerna till populära frågeprogrammet Vi i Femman i Sveriges Radio starta. Men på grund av den stora smittspridningen av corona har man nu valt att skjuta på starten till 13 april.

I år har två klasser, Ängås skola 5A på Orust, och Kyrkenorumskolan 5B i Stenungsund, kvalificerat sig till kvartsfinalerna. Totalt deltog 2 903 klasser i hela Sverige i uttagningarna.

Läs mer: Ängås skola och Kyrkenorumskolan är klara för Vi i Femman

Meningen var att Ängås skola 5A skulle gå in i kvartsfinalen genom att möta Skånhällaskolan 5D från Lindome 26 januari. Och Kyrkenorumskolan 5B skulle möta Kålltorpsskolan 5A i Göteborg 28 januari.

Men nu meddelar Sveriges Radio att kvartsfinalerna skjuts upp på grund av att smittspridningen av covid-19 fortfarande är hög.

Kvartsfinaltävlingarna kommer i stället att starta 13 april och de lokala finalerna ska äga rum 4 maj. Det är forfarande oklart när riksfinalen kan avgöras.

I en kommentar på Vi i femmans hemsida på Sveriges Radio uppger tävlingsledningen att det är tråkigt att behöva skjuta på tävlingen, men att de hoppas på förståelse och att de ser fram emot en spännande tävling i april.

Sedan tidigare hade beslut tagits om att tävlingarna skulle genomföras utan publik men nu väljer man att skjuta på tävlingsstarten.

Karina Hansson

karina.hansson@loklatidningensto.se