Westergren vill ha svar om järnvägsövergångar

Sofia Westergren, Stenungsund, numera riksdagsledamot för Moderaterna, ställer nu en fråga till Tomas Eneroth, infrastrukturministern, om olycksriskerna vid järnvägsövergångarna i Stenungsund.

Anledningen är tv-programmet Uppdrags gransknings inslag om just obevakade järnvägsövergångar som sändes för två veckor sedan.

”Järnvägen är väldigt eftersatt på västkusten och belastningen har nått sitt tak”, skriver hon i frågan till ministern. ”Tyvärr har även dödsolyckorna gjort det och flera människor i Stenungsund har mist livet vid järnvägsövergångar, de flesta av dem har varit ungdomar. Jag vill därför fråga infrastrukturministern vilka åtgärder han tänker vidta för att minska antalet dödsolyckor i Stenungsund.”

Eneroth ska besvara frågan i riksdagen den 25 april.

– Jag tycker att vi måste sätta tryck på regeringen så att det faktiskt händer något i det här ärendet, säger hon. Jag tycker att jag fått en delvis ny överblick över problemet jämfört med när jag jobbade i hemma i kommunen. Trafikverket har ansvar för 6 600 av de obevakade järnvägsövergångar som finns. Det är väldigt många dödsfällor det.

INGEMAR HAMMARSTRÖM