Anna Kronlid arrangerar på lördag Yoga of Hope tillsammans med barncancerfonden. Foto: Anna Rosén, Yoga Games

Yoga för forskningen

Yoga of Hope är ett nytt arrangemang för att samla in pengar till Barncancerfonden. I Varekil arrangerar Anna Kronlid en yogaklass under lördagen.

Kostnaden för Yogaklassen som Anna Kronlid håller i går oavkortat till Bancancerfonden. Det är första gången som en Yoga of Hope arrangeras i STO regionen.

Berätta om arrangemanget.

– Den 18 november yogar hela världen för att samla in pengar till barncancerfonden. Rachel Bråten, Yogagirl, arrangerar detta i samarbete med dem.Yoga of Hope är världens första internationella välgörenhetsevent inom yoga. Alla pengar som samlas in i Yoga of Hope går till den livsviktiga barncancerforskningen och ger stöd till drabbade barn och ungdomar.

Var håller du din yogaklass?

– Klassen hålls på STC trainingclub i Varekil. Klassen heter Globalyoga Karmaflow och passar både de som yogat tidigare och de som är nybörjare.

Är det fler tillfällen att yoga den dagen?

– Det finns totalt 183 olika yogastudios över hela landet som arrangerar Yoga of Hope på lördag. Totalt deltar 30 länder, 334 yogaklasser arrangeras den dagen runt om i världen.

Varför en nationell yogadag?

– Barncancerfonden har varje år olika idrottsevent för att samla in pengar. Det kan handla om att cykla, springa, gå, spinna eller simma. Människor bidrar till kampen mot barncancer samtidigt som de rör på sig och ägnar sig åt sitt fritidsintresse. Detta har funnits i flera år, men i år är det premiär för Yoga of Hope.

Kostar det något att anmäla sig?

– Det kostar 100 kronor i anmälningsavgift. Pengarna går till Barncancerfondens arbete mot barncancer. Anmälan och betalning sker på anmälningssidan yogaofhope.com där alla yogastudios som har Yoga of Hope finns registrerade.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar