”Alingsås har pressen på sig”

Först ettan och sedan tvåan. När de matcherna är spelade är Stenungsunds HK:s ambition och förhoppning att man själv ska vara etta eller i alla fall tvåa.

Förutsättningarna i den sex lag starka division 2 västsvenska mitten är att ettan Alingsås har tio poäng, tvåan Kärra har lika många poäng medan SHK skuggar tätduon med åtta poäng.

På lördag möter SHK just Alingsås borta och exakt en vecka senare kommer Kärra på besök till Stora Höga Arena. De två sista matcherna är mot Torslanda och Brätte.

Serien har vänt vilket för Stenungsund betydde full pott efter två segrar hemma och borta mot Baltichov.

De två överst placerade lagen går vidare till en ny serie med fler lag och bättre motstånd.

Hur väsentlig är matchen mot Alingsås?

– Alla matcher är viktiga men man ska komma ihåg att det är den tuffaste bortamatchen i serien, säger Fredrik Bergvall, huvudtränare i SHK.

– Men det känns som att det är ett bra läge för oss att möta Alingsås borta. Det känns bra i truppen dels med två vinster i ryggen mot Baltichov dels att vi åker med att vi har allt att vinna. Det är Alingsås som har pressen på sig, kan jag tycka, och vi har allt att vinna.

Hemma mot Alingsås förlorade SHK med 14–20. Den som kan sin handboll vet att 20 insläppta bollar över 60 minuter handboll är ganska OK, i synnerhet mot ett lag som Alingsås.

– Men vi gjorde för få mål framåt, säger Bergvall.

– Vi vet att vi har ett bra försvarsspel och det har vi med oss. Det jag kommer ihåg från matchen är att vi producerade framåt när vi spelade mer desperat mot dem. När vi spelade mer desperat och släppte på handbromsen kom vi också ikapp några bollar.

– Men för att åka ifrån Alingsås med poäng krävs det att vi gör en väldigt bra prestation från vår sida i 60 minuter.

Kärra i den kommande omgången är också svåra att veta var man har.

– Det är ett farmarlag till allsvenska Kärra och då är det som det är; de har inte alltid samma lag i varje omgång eftersom det beror på hur deras A-lag spelar. De är mer svårbedömda.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se