• Andreas återvänder till Norge

  Det blev bara en säsong i Gais för den Stenungsundsfostrade mittfältaren Andreas Petersson.

  Under torsdagen blev det klart att 25-åringen återvänder till Levanger FK i Adecco-ligan som är den norska motsvarigheten till superettan.

  Det var den klubb som Andreas spelade för under säsongerna 2013-16 varav de första två åren var i norska division 2 (OBOS-ligan) och sedan två år i Adecco-ligan.

  – Andreas är en väldigt bra fotbollspelare – jag skulle ljuga om jag sa något annat – och han är en väldigt bra människa, säger Bosko Orovic som i somras tog över som chefstränare efter Benjamin Westman.

  – Men jag har inte lyckats hitta en plats för Andreas i mitt sätt att vilja spela fotboll. Ibland kan det vara så enkelt.

  När Lokaltidningen STO når Andreas på mobiltelefon är han ytterst fåordig.

  – Jag kan inte prata just nu – du får ringa i morgon, säger Andreas som inte vill bekräfta om han just nu befinner sig i Norge eller inte.

  Enligt vad Lokaltidningen STO erfar ska dock Levanger presentera sitt senaste nyförvärv under torsdagskvällen.

  I Levanger spelade Andreas så gott som samtliga matcher (totalt exakt 100 stycken) under de fyra föregående säsongerna medan det i Gais har blivit mindre av den varan.

  Han byttes in i seriepremiären mot Norrby (0-0) med cirka sju minuter kvar att spela. Andreas gjorde sammanlagt 15 matcher för Gais varav sju från start och övriga som inhoppare. Han är noterad för två spelmål.

  Tony Balogh

  0303 72 72 24

  tony.baloigh@otv.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar