Anna Larsson: ”Jag vill fortsätta vara med i landslaget”

Vad minns du bäst från 2016?

– Helt klart alla landslagsläger jag har varit med på. De har varit jätteroliga. Störst för mig var helt klart den första landskampen mot Norge. Det var väldigt nervöst inför första landskampen, men det gick bra och jag fick pris som matchens lirare efteråt. 

Vad hände mer?

– Med klubblaget var det flera matcher som var roliga att spela. Rössö borta var en kul match där jag var nöjd med min insats. När vi mötte Jitex hemma gjorde vi en riktigt bra laginsats. Det var också en bra match. 

Blev året som du hade tänkt?

– Ja det tycker jag väl. De mål jag hade satt upp nådde jag. Det är klart att det var tråkigt att vi trillade ur ettan med Vallen, men jag tycker ändå att jag är nöjd med min egen prestation under det här året.  

Vad har du lärt dig under året?

– Jag har fått många lärdomar när jag har varit med landslaget om allt runt omkring fotbollen och hur man ska tänka kring det. I klubben har jag lärt mig mer och mer för varje match. Man lär sig alltid något nytt när man får spela.

Vad ser du mest fram emot under 2017?

– Det ska bli kul med nya utmaningar i en ny klubb. Jag hoppas få vara med och sitta på bänken så mycket som möjligt med A-laget. Att få utvecklas är det jag ser mest fram emot.

Vad händer mer under året?

– Klubbsäsongen rullar på som vanligt. Sedan hoppas jag bli uttagen till en fyrnationsturnering med landslaget i Portugal och även i EM-kvalet till hösten. Jag vill fortsätta vara med i landslaget.

Vad har du för mål under året?

– Som spelare har jag mål både på lång och kort sikt. Jag vill fortsätta i landslaget, men nästa år är det framför allt att utvecklas som är mitt mål. I klubblaget siktar jag såklart på platsen som andramålvakt så att jag får vara med och sitta på bänken i de matcherna.

Hur ska du nå målen?

– Nu i den nya klubben ser min träning annorlunda ut. Det blir mer träning. Jag ska också söka fotbollsgymnasium som jag kommer att börja på under året. Jag tränar hårt och jag kommer att fortsätta med det.

Kristian Johansson

Fakta

Anna Larsson

Sport: fotboll (målvakt)

15 år

Bor: Stora Höga

Familj: Mamma, pappa, storasyster och hund

Klubbar: Vallen och nu Kopparberg Göteborg FC

Relaterade artiklar
Fler artiklar