Axel Pettersson fixade poängen

Sif var nära att bli neddragna i bottenstriden. Axel Pettersson såg till att det inte blev så.

Redan i första minuten fick Robert Josefsson i Sifmålet göra en bra räddning. Nära 0-1 redan där.

Sif försökte ta tag i spelet men när laget försökte gå framåt kom de ingenstans. Gästerna spelade det spel som Sif säger sig vilja spela. Bra försvarsspel och snabba omställningar.

I den sjunde minuten bröts ett slarvigt Sifuppspel. Kontringen leder till 0-1.

Att Sif lyckades hålla sig kvar i matchen kan laget tacka Axel Pettersson för. Sif hade haft noll målchanser innan Pettersson satte fart, tog sig förbi sin bevakning, kom fri in i straffområdet och fälldes. Ebo Eduam förvaltade straffen väl.

Utan att spela bra stabiliserade Sif spelet något efter kvitteringen, men straffades ännu en gång för sitt låga tempo både med och utan boll.

I en situation som liknade den vid Lidköpings första mål tog sig en av de gästande anfallarna förbi Adam Bergholtz i Sifs mittförsvar och in i straffområdet. Där hittade han en omarkerad lagkamrat med en diagonal passning. 1-2 i öppet mål.

– Vi var dåliga överallt i första halvlek. Vi slår bort för många bollar och ger bort mittfältet helt och hållet, kommenterar Axel Pettersson insatsen.

Till andra halvlek ersattes Christopher Normén och Pontus Olsson av Martin Cruz och Jesper Widenbäck. Samtidigt ändrade Sif om från 4-4-2 till 4-5-1.

Skillnaden blev omedelbar. Plötsligt dominerade Sif mittfältet. Philip Hofvenström tvingades inte längre ner i backlinjen för att täcka upp. Ebo Eduam slapp jobba ner på mittfältet för att hämta boll. På kanterna kunde Widenbäck och Pettersson komma med fart.

I en av raiderna fixade Pettersson en ny straff i en situation som Lidköpingspelarna menade var filmning, medan många hemmaspelare ville se en frilägesutvisning.

– Han hakade upp mig. Det var definitivt straff, men ingen ful grej så att det inte blev rött kort var också rätt beslut, säger Pettersson.

Ebo Eduam slog straff nummer två lika väl som den första.

– Väldigt säkert. Nu är Ebo glad ikväll, extra skönt eftersom han bor hemma hos mig nu, säger Pettersson.

När Petterson på egen hand gav Sif ledningen med kvarten kvar att spela såg Sif ut som ett vinnande lag och hade kunnat lämna Nösnäsvallen med tre poäng om inte Lidköping fått straff och kvitterat i 85:e minuten.

– Surt att de får den straffen, men oavgjort var egentligen rättvist med tanke på att vi hade varsin halvlek, säger Pettersson, som bara var några centimeter från att nicka in 4-3 på övertid.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar