Bilfinger cup: Knackigt på sina håll

Nu på lördag förmiddag kom herrarna i Real Corona bara trea i gruppen och damerna i Jitex tog sig vidare till söndagens slutspel.

– Vi har varit lite sega, men det är kul, säger Jitex lagkapten Linn Andersson.

Läs mer: Bilfinger: Rutinerat funktionärspar

Läs mer: Bilfinger Cup: Publikfest i Sundahallen

Jitex började med en 2-0-seger mot Vallen och följde upp med en mållös match mot IK Rössö Uddevalla, som för övrigt har den största segern i cupen hittills då de vann med 7-0 mot Landvetter IS. Jitex har spelare med i flera av de andra lagen i Bilfinger Cup: Real Corona, Blåvitt futsal och Orust Röd.

– Ja, vi är ganska utspridda. Futsal är mest för att ha lite kul. Vi brukar inte träna futsal, men vi vann faktiskt Luciacupen på Orust, säger Linn Andersson.

Jitex har bara tre avbytare, men Linn är positiv.

– Det är lite jobbigare, det blir en lång dag imorgon. Men det är kul också!

Tung start för Real Corona

För herrarna i Real Corona har det gått lite knackigt. Oavgjort i första matchen mot regerande mästarna Färgelanda följdes upp med 3–1 mot Masthugget. I sista matchen mot Sjuntorps IF 1 hade oavgjort räckt för att garantera andraplatsen, men det blev istället förlust med 0–1. Det innebär att Real Corona slutade trea i gruppen och troligen går vidare som en av fyra bästa treor.

– Vi är lite för avvaktande och defensiva, Vi är för försiktiga och blyga, säger Patricio Cruz tränare i Real Corona,

En förklaring tror Patricio är att de i futsal-serien spelar 2 x 20 minuter och här är matcherna bara 12 minuter.

– Vi behöver lära oss att spela även cupmatcher, Men jag kan lova att om vi går vidare till imorgon ska ni få se en annan typ av Real Corona.

Storseger för regerande mästarna

Desto roligare för de regerande herrmästarna från Färgelanda som vann sin gruppen på sju poäng. Lagkapten Felix Ljung tycker att hans egen insats är okej, men att det kan vara bättre.

– Vi började lite trevande i första matchen mot Real Corona, men i andra blev det lite bättre och nu i sista mot Masthugget gör vi det vi ska, säger Felix.

På frågan vad han tror om söndagens slutspel tror lagkaten Ljung att det kommer bli tufft.

– Det finns många bra lag, men vi har ju våran titel att försvara så vi har lite att leva upp till.

För alla resultat kolla på denna länken.

Björn Dinau

Relaterade artiklar
Fler artiklar