Bilfinger cup: Libertá vann igen

Lirarna i Libertá vann Bilfinger Cup efter att ha besegrat Diaspora från Uddevalla med 1-0. Finalens ende målgörare blev Ardi Thaqi.

– Vi gör det bra. Det börjar bli en vana nu, säger han och skrattar.

Det Ardi syftar på är Libertás seger för två år sedan, då var han också med.- Jag siktar på en tredje seger, sedan lägger jag skorna på hyllan.Finalen var jämn även om Diaspora hade bollen lite mer än Libertá. Redan efter 1.56 gjorde Ardi sitt mål och efter det blev det ett spelmässigt övertag för Diaspora som var lite mer framåt för att få till en kvittering. De lyckades inte, även om det var nära ett par gånger.- Vi gör det fantastiskt bra. Vi är bättre på de små detaljer men vi är bäst när det gäller. Det är därför vi vinner, säger Imer Beqiri.

I damklassen blev det en andraplats för Real Corona efter att ha förlorat finalen mot Mossen på straffar. Direkt efter var de besvikna, men med några minuters distans kändes det ändå okej.- Det är för kävla synd att vi inte vinner, men vi gör det ändå bra, säger lagkapten Karolina Bucaro Stenman i Corona.På tredje plats kom IK Rössö efter att de besegrade Orust Röd med 1-0. I herrklassen vann förra årets vinnare från Färgelanda hand om bronspengen då de vann med 3-1 mot Stenungsunds Futsal.

Läs veckans papperstidning för djupare intervjuer och mer material.

Björn Dinau

Relaterade artiklar
Fler artiklar