Fredrik Isaksson har lett sitt gamla lag till gruppseger under dagen. Succé för SIF Old! Foto: Björn Dinau.

Bilfinger cup: SIF Old skrällde rejält

Stenungsunds IF 3, eller SIF Old som de kallas, stod för dagens skräll då de vann sin grupp. Segern med 6-0 i första mot Bosna FC blev viktig.

– Det har varit bra i dag, men nu börjar det bli lite många skador, säger lagkapten Fredrik Isaksson.

Läs mer: Bilfinger cup: Rutinerat i entrén

Läs mer: Bilfinger cup: Knackigt på sina håll

Läs mer: Bilfinger: Rutinerat funktionärspar

Läs mer: Bilfinger cup: Publikfest i Sundahallen

Gubbarna i Stenungsunds IF 3 har under dagen dragit en baksida lår, åkt på två ljumskskador och en fotskada, men de vann ändå gruppen på bättre målskillnad än Skärhamns IK Futsal.

– Vi kanske skulle ha tränat mer än två gånger innan, skrattar kapten Isaksson.

Fast framgång är inte så viktigt för de äldre lirarna, berättar lagkaptenen.

– Det är en chans för oss att få umgås. Futsal passar oss, då har vi en chans att hänga med.

Om du skulle få göra mitt jobb och sätta en rubrik på er insats i dag, vad skulle den bli?

– ”Succé för SIF old”, säger Isaksson och flinar.

Nöjt Orustgäng

I damernas tuffa grupp med IFK Göteborg Futsal, Orust Röd och Real Corona var det till slut Real Corona som vann. Fast Orust Röd var ändå nöjda, lagkapten Caroline Ohlsson kunde bara klaga på en sak.

– Ja, vi gjorde för många felpass i dag. I övrigt är det ganska bra, Segern med 2–0 mot IFK Göteborg i första var extra skoj, säger Caroline.

I den andra matchen mot Real Corona hade de övertaget, men med fyra sekunder kvar släppte de in matchens enda mål. I sista matchen tog de en säker 1–0-seger mot Qviding.

– Då var vi inte lika passiva som i de första två. Jag tror det kommer bli bättre i morgon. Det känns extra skönt efter segern mot Qviding, säger lagkapten Ohlsson.

En som förtjänar ett extra omnämnande är Magdalena Cruz Aliaga som gjorde viktiga mål för sitt lag under dagen. Det blir en intressant söndag.

Avgjordes genom målskillnad

I herrarnas grupp 3 blev det till slut en målskillnadshistoria om gruppsegern mellan Stenungsunds IF 1 och Sotenäs Futsal. Inför sista matchen mot IFK Valla visste Stenungsund att de behövde vinna med mer än ett mål för att bli etta. Efter 3.10 gjorde Stenungsunds lagkapten Marcus Hjelm 1–0 på ett skott utifrån.

– Det var skönt att vi gjorde ett tidigt mål, säger Marcus.

Ettmålsledningen stod sig ända tills det bara var 50 sekunder kvar då Axel Pettersson gjorde mål på en omställning. Och med tio sekunder kvar fastställde Alexander Johnsson slutresultatet till 3-0. Därmed vann Stenungsunds IF 1 gruppen på bättre målskillnad än Sotenäs Futsal.

– Vi gjorde det vi skulle i dag. I morgon ska vi vara bättre, säger lagkapten Hjelm.

Björn Dinau

Relaterade artiklar
Fler artiklar