Anna och Arne Rudolfsson har varit funktionärer på Billfinger cup i 15 år. Foto: Björn Dinau

Bilfinger: Rutinerat funktionärspar

Anna Rudolfsson sitter och för statistik på gammalt vis. Bredvid sitter hennes man Arne som är speaker. De har varit med som funktionärer på cupen i 15 år.

– Det är kul. Mycket fart och fläkt, säger Anna samtidigt som hon håller koll på matchen.

Både Anna och Arne sitter i speakerbåset tillsammans med datastatistikern, Nedanför deras ögon spelas det futsalmatcher i löpande band-fart. Arne har dessutom ett förflutet som pojklagstränare i Stenungsunds IF.

– I kväll bryr vi oss inte om någon paus, det är ju inte så många timmar, säger Arne.

Matchen mellan Slottskogen/Godhem och Svenshögen Oilers slutade 0-3, på exakt samma tid som intervjun med de båda tog. På frågan om vilka de tror vinner svarar Arne direkt.

– Jag tror på Liberta.

Anna däremot är mer osäker.

– Svårt att säga, det är så många att hålla reda på och många lag jag inte vet så mycket om.

Den bästa matchen hittills spelades mellan Liberta och Diaspora. Det var en match i högt tempo, täta närkamper och spänning. Diaspora tog ledningen på en frispark från Liridon Kalludra. Liberta kämpade tillbaka och Gustav Kjellström lyckades forcera in både boll och motståndare till 1-1. Och med en minut kvar sköt Libertas Imer Beqiri ett stenhårt skott i ribban. På nästa anfall avgjorde Diaspora med sitt 1-2-mål. i Samband med målet skadade sig Libertas Alban Tahiri, han fick bäras ut på bår. Det såg allvarligt ut.

Kvällens sista uppdatering blir när sista matchen är spelad för kvällen, det vill säga strax efter klockan tio.

Länk till resultatsidan:

Björn Dinau

Relaterade artiklar
Fler artiklar