Torbjörn Bergström sitter i sportrådet för Rönnängs IK.s a-lag. På söndag avgörs det om RIK kan ta sig till AllTrean eller inte. Oavsett vad behöver RIK vinna sin hemmamatch mot Munkedals BK: FOTO: ARKIV

Chansen finns för Rönnäng

Här är förutsättningarna för RIK:s möjligheter till kvalspel i AllTrean

Fjortonde och sista omgången i grundserien för Rönnängs IK och laget kan ta sig till kvalspel i AllTrean. En förutsättning är dock att det blir seger nu på söndag eftermiddag mot Munkedals BK.

I skrivande stund – tidigt fredag eftermiddag – har Rönnäng en match kvar att spela medan närmaste konkurrenten Lions HC Strömstad har två fajter kvar att utkämpa.

När ni läser detta har dock Lions hunnit spela en av dessa matcher vilket var i fredags kväll hemma i Lionshov mot Härryda HC.

– Den vinner väl troligtvis Lions och då ligger de före oss, säger Torbjörn Bergström som är sammankallande i föreningens sportråd för A-laget.

Visst fog för sitt antagande har Torbjörn då Härryda inför fredagens kamp bara mäktat med två segrar på tolv matcher…

Inte förlorat än

I sista omgången i HockeyTrean Södra A på söndag eftermiddag spelar Lions å andra sidan borta mot Göteborgs IK som är seriens absolut suverän med dussinet segrar och blott ett kryss.

– De har ju inte förlorat en match. Förlorar Lions och vi vinner på söndag, så räcker det för oss. Då är vi klara, säger Torbjörn.

– Det vore väl fan om GIK skulle förlora nu när de inte har förlorat en match, säger han och skrattar.

Bästa trea

Till AllTrean A och B går ettorna och tvåorna från HockeyTrean Södra A-F plus de fyra tredjeplacerade lagen som tagit flest poäng.

– Möjligheten finns men jag har inte räknat på det. Men jag tror att den chansen också finns, ja. Oavsett vad måste vi vinna den sista matchen – vi kan inte förlora den, menar Torbjörn som hoppas på extra mycket folk i Tjörns Ishall.

Jämnare och bättre

Torbjörn har varit ideellt engagerad i RIK under en lång rad av år varav de senaste åren med inriktning på A-laget.

Om du ger dig på en sammanfattning – vad ser du då den här säsongen om du jämför med de föregående?

– Det har gått både upp och ner men de djupa dalarna har inte blivit lika djupa som förut. Det har blivit jämnare samtidigt som spelet har blivit bättre.

En högre lägstanivå, helt enkelt?

– Ja, precis. Vi ramlar inte längre så långt ned. Björn Wallberg har tränat dem i ett och ett halvt år och det är hans idéer. Ungdomarna har också blivit äldre, säger Torbjörn om Rönnängs unga lag.

”Gjort en rakethöst”

I senaste matchen mot Uddevalla HC borta (förlust 3-4 efter förlängning) brändes en hel chanser däribland ett antal frilägen.

– Det hade inte varit orättvist om vi vunnit med fyra-fem mål. Men nu är sporten som den är, menar Torbjörn.

Om du skulle välja en eller flera spelare som lyft sig extra mycket i år vem eller vilka skulle du ta då?

– Då finns det absolut en spelare jag skulle vilja nämna: Felix Bylin. Han är född 1999 och började träna förra året med seniorlaget. Det han gjort i höst…ja, det är outstanding! Han har gjort en rakethöst och har spelat till sig en ordinarie centerplats, säger Torbjörn om Felix som hamnar i C-linan mellan Rasmus Robertsson och Mathias Bergström.

– Han tänker ishockey på ett centervis. Han förstår vad det går ut på. Han jobbar också hem och täcker ytor. En gammal hederlig center, om man säger så!

Inga förstärkningar

AllTrean inleds den 10 december men till det kvalspelet ämnar Rönnäng inte förstärka laget.

– Om inget ramlar på oss, så kör vi med det vi har. Vi har duktiga juniorer som vi hellre tar upp, menar Torbjörn.

Tony Balogh

0303 72 72 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar