• Stingers Jonathan Fogelström. Arkivfoto: Linus Olsson

  ”Chansningen lyckades inte idag”

  Det var två taggade lag som gick in i Stenungsunds arena. Matchen mellan Stenungsund och Ulricehamn blev jämn och en riktig rysare hela vägen.

  Det var Ulricehamn som tog kommandot genom ett snabbt mål. Spelet var därefter snabbt och fysiskt mellan de två lagen. I tionde minuten lyckas Stenungsund genom Marko Sretovic kvittera. En minut senare är det dags för bortalaget att göra mål igen.

  Därefter är det Ulricehamn som är det spelförande laget och de har flera bra chanser till ytterligare mål.

  Linus Johansson från Stenungsund utvisas i sextonde minuten och då passar Ulricehamn på att dryga ut ledningen men en minut senare svarar Stenungsund och sätter 2-3 och den jämna ge-och-ta-kampen fortsätter till periodens slut.

  – Vi började kasst. Vi spelar uppåt för mycket och de styr oss i spelet. Vi hade lite flyt och gör två mål i en period som vi inte alls spelade så bra, säger Jonathan Fogelström.

  I andra perioden hade Stenungsund många bra lägen och fast Ulricehamn hade några bra ryck skötte sig Robert Kinisjärvi bra i mål och räddade Stenungsund från många farliga lägen.

  I fjortonde minuten får Stenungsund in sin kvittering. Knappt en minut senare lossnar det igen och pucken hittar återigen bakom Ulricehamns målvakt.

  Det dröjer dock inte länge för än Ulricehamn kvitterar Stenungsunds ledning till 4-4.

  Med en minut kvar av andra perioden gör Ulricehamn sitt femte mål efter en rörig situation framför mål.

  – Vi spelar upp oss i andra och den perioden tycker jag definitivt att vi skulle gått ledande ur. Vi har många bra lägen men missar de som vanligtvis sitter, säger Jonathan Fogelström.

  Tredje perioden startade även den jämnt och båda lagen hade flera bra chanser på mål.

  När två minuter återstår begär Stenungsund begär time out och väljer efter det att plocka ut målvakten. En chansning som innebär att Ulricehamn sätter segermålet 4-6 i öppen kasse.

  – Det var en chansning. Vi ville vinna tekningen och få ner pucken djupt och ta en snabb kasse. Det lyckades inte idag, säger Jonathan Fogelström

  Frida Ekborg

  Ishockey

  Hockeytvåan syd A

  Stenungsunds HF – Ulricehamns IF

  4 – 6 (2-3, 2-2, 0-1)

  Mål: Marko Sretovic, Michael Schumacher, Marcus Carlsson, Tyler Roman

  Bra: Laginsatsen och Michael Schumacher

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar