Robert Jonsson röjer bana för Boot camp challenge vid Stenungsbaden. FOTO: Kristian Johansson

Dags för ett styrkeprov

STENUNGSUND På lördag avgörs Boot camp challenge vid Stenungsbaden. 1200 tävlande ska ta sig runt en tuff bana med över hundra hinder längs vägen.

Arrangörerna kallar den Sveriges tuffaste bana. Fem kilometer och tätt med hinder gör att de tävlande knappast hinner återhämta andan någon gång under loppets gång. 

– Vi vill hålla det ”true military style”. Den stora skillnaden emot andra tävlingar är att vi har extremt många hinder. Det här är den tävling i norra Europa med flest hinder per meter, säger Tommy Carlsson, pressansvarig på arrangerande Military fitness. 

Till tävlingen har över 1200 personer anmält sig.

– Det här är andra året vi kör tävlingen. Vi hade ett mål på tusen tävlande. Nu ligger vi över 1200. Det är fantastiskt, säger Tommy Carlsson.

Nytt för i år är en speed zone, en tävling i tävlingen, som utgörs av ett jättelångt kryphinder. Dessutom har arrangörerna ordnat så att man kan parkera på Stenungs torg och ta ribbåt över från Harrys. 

Klockan nio på morgonen startar eliten. Sedan följer starter i olika klasser hela dagen fram till 15.30 preliminärt. 

Hur snabbt går det att springa banan?

– Han som vann på herrsidan förra året sprang på 27 minuter, men det kommer han inte att kunna göra i år. Det är en ännu tuffare bana i år, säger Tommy Carlsson.

Kristian johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar