Stenungsunds HK vann med 25–22 mot Kärra HK i handbollens division 2 dam under lördagskvällen. Arkivfoto.

De mirakelvände mot Kärra

Vid underläge med hela sju bollar var Stenungsunds HK mer eller mindre uträknade i lördagskvällens bortamatch i handbollstvåan mot Kärra. Men laget bestämde sig för att vända och gjorde det på några få minuter.

Mittenlaget Stenungsunds HK fick en tuff start mot Kärra, även de ett mittenlag. Efter drygt halva den första halvleken hade SHK bara lyckats få in tre bollar samtidigt som hemmalaget gjort tio mål.

– Det var en bedrövlig halvlek, de tog ledningen tidigt och vi hamnade under med sju bollar som mest, säger niometerspelaren Maria Sköld.

Vaknade i slutet

Men laget bestämde sig för att inte bli överkörda och därmed åka på en tredje rak förlust.

– Vi kom igång under de sista fem minuterna i första halvleken och visade en rejäl vilja. Det gjorde att det istället skiljde fem bollar i halvtid, 8–13, säger Maria Sköld.

Efter att ha snackat ihop sig i paus var det framåt och åter framåt som gällde i början av andra. Och på kort tid lyckades Steungsund vända på steken.

– Vi kom ut som ett helt annat lag i andra, det tog inte många minuter alls innan vi var förbi dem. Sedan höll vi tag i det under resten av matchen, säger hon.

En riktig laginsats

Vid ett tillfälle hade de själva en ledning med fem bollar, men när klockan slog full tid blev segersiffrorna 25–22.

– Vi är ett bättre lag än Kärra, men vi lyckades inte bevisa det i första. Vi insåg att det skulle krävas mer mot dem och då gjorde vi alla det tillsammans som en riktig laginsats, från målvakt till bänken. Även publiken hjälpte oss otroligt mycket, de är fantastiska, säger Maria Sköld.

På fredag väntar nästa utmaning då laget ställs mot hittills obesegrade ÖHK Göteborg i toppen av tabellen.

– Det är bara att tagga om. De är ett topplag och då har vi inte råd med en skitstart, säger Maria Sköld.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar