SIBK:s tränare Patrick Hübinette är glad att laget tog tre poäng i den svåra bortamatchen mot Burås. ARKIVFOTO: Linus Olsson

”Det är lite öststatskänsla”

SIBK:s herrar fick en tuff bortamatch mot Burås på tisdag kväll.

– Det är alltid svåra matcher där, det är en mindre hall med lite öststatskänsla, säger tränare Patrick Hübinette.

Efter två segrar i inledningen av innebandyns division 2 ställdes SIBK mot Burås på bortaplan i Svingelns sporthall.

– Vi vet av erfarenhet att de är svåra. Dels är det en mindre hall, och dels brukar de spela ett hårt, fysiskt spel. Det sitter lite i huvudet på gubbarna när man ska dit, säger Patrick Hübinette.

Det var ändå SIBK som tog ledningen i första perioden genom Andre Lundgren. Gästerna höll därefter ledningen matchen ut, om än med liten marginal.

– Det blev lite onödigt jämnt. Vi bjöd på några mål och missade att sätta våra egna kanonlägen, säger Patrick Hübinette.

Med tio minuter kvar av matchen gjorde SIBK 5–3.

– I det läget hade vi bud på 6–3 också och att stänga matchen, men så gjorde de 5–4. De sköt på en klubba så att bollen ändrade riktning. Då blev det lite nervöst de sista minuterna.

Men SIBK redde ut stormen och tog sin tredje seger på lika många matcher.

– Det är positivt. Det viktiga var de tre poängen. Vi var lite tunna, med lite skador och folk som är halvförkylda. Men alla gjorde vad de skulle. Tony Bromé och Sebastian Ottosson gjorde ett stort jobb. Framåt var Andre Lundgren duktig. Det är kul att de yngre tar för sig, säger Patrick Hübinette.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar