• Max Darj är klar för två EM-kvalmatcher mot Ryssland i början av maj. ARKIVFOTO: Tony Balogh

  EM-kval för Max Darj

  SHK-fostrade Max Darj är uttagen till två EM-kvalmatcher mot Ryssland i början av maj. 

  – Det gick ju bra senast, och det är roligt att få chansen igen, säger han. 

  Efter handbolls-VM i Paris i januari där Max Darj fick mycket förtroende och spelade bra på sin position som mittnia är det ingen skräll att han blev uttagen till dubbelmötet med Ryssland, 

  – Man kan ändå aldrig vara säker förrän man har fått beskedet, säger Max Darj.

  Han var med och slog Montenegro och Slovakien i kvalet i höstas. Nu väntar alltså Ryssland som ligger tvåa i gruppen efter Sverige. 

  – Ryssland har ju toppspelare på varje position, så det blir betydligt tuffare än Montenegro och Slovakien. Vi får bekänna färg igen. Helt ärligt har jag inte hunnit tänka så mycket på de matcherna än, men vi går in för att vinna båda givetvis. 

  Max Darj har mycket på gång framöver. Hans Alingsås spelar kvartsfinaler mot Malmö. Sedan följer EM-kvalet, eventuellt fortsatt slutspel, och till sommaren flytt till Bergischer HC, det nya laget i Tyskland.

  – Det är mycket att pussla ihop framöver, men det är ju bara roliga saker. 

  Alingsås har varit ett topplag under säsongen men tappade i slutet och hamnade på en femteplats.

  – Vi har haft en stor och lång svacka Det är bara att hoppas att vi kan mobilisera kraft nu igen när vi går in i slutspelet. 

  Bergischer HC å sin sida har haft det knackigt hela säsongen, och ligger i skrivande stund näst sist i Bundesliga, med risk att åka ur. 

  – Men de har skött sig bra p åslutet nu och har bara en poäng upp till säker mark. Serien fortsätter till 10-11 juni. Det är bara att gilla läget. 

  Kristian Johansson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar