Rönnäng förlorade borta mot Munkedal i en match med många utvisningsminuter. ARKIVFOTO: Linus Olsson

”En plump i protokollet”

Rönnäng ledde efter de två första perioderna mot Munkedal, men tappade i tredje.

– Det var en tuff match med många utvisningar emot oss, säger målvakten Erik Bergström.

På tisdag kväll åkte Rönnäng till Munkedal för årets första möte i Hockeytrean. I förra veckan fick Munkedal stryk med 8–1 mot Uddevalla. Samma Uddevalla som Rönnäng sedan slog med 7–0.

– Det är en knepig serie där alla kan slå alla. Men vi vet att Munkedal är ett bra lag, framför allt på sin hemmaplan, så vi visste att det skulle bli en tuff match, säger Erik Bergström.

Rönnäng lyckades ändå vinna första perioden med 1–0, detta trots att man spelade med en man mindre under sex av de 20 minuterna.

I andra utjämnade Munkedal först, men Rönnäng tog ledningen igen genom Torsten Samuelsson. 2–1 var resultatet inför den tredje perioden.

Där tog Munkedal över, kvitterade och tog ledningen. En ledning med 3–2 som stod sig matchen ut. Även i tredje perioden hade Rönnäng många utvisningar. Laget hade totalt 38 utvisningsminuter (inklusive en 20-minuters) mot Munkedals åtta minuter sammanlagt.

– Jag vet inte varför vi fick så många utvisningar i den här matchen. Vi brukar vara väldigt disciplinerade, men det här var en plump i protokollet. Det tar på krafterna att spela så mycket boxplay, då har man inte tillräckligt med ork offensivt, säger Erik Bergström.

Han och de andra i Rönnäng får ta nya tag. På fredag är det Lions borta i Strömstad.

– Det är en väldigt viktig match om vi ska kunna ta en plats i alltvåan. men det ska bli riktigt roligt. Det är skoj med matcher som verkligen gäller något.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar