Stenungsunds basketklubb. ARKIVFOTO: Linus Olsson

En vecka i med- och motvind för SBK

Stenungsunds BK vann överlägset mot Högsbo i tisdagens match. På hemmaplan i torsdags blev det förlust mot Kortedala efter en jämn kamp.

– I matchen mot Högsbo hade vi bra spel och högt tempo. De har ett ganska ungt lag, likt vårt, men de är ganska oerfarna. Vi var mer fysiskt starka under korgen, säger Martin Andersson som är en av de ”äldre” erfarna i laget trots att han bara är 23 år.

Första perioden började bra och Stenungsund drog iväg i en bekväm ledning. Kanske lite för bekväm. I mitten av andra perioden saktade spelet ner och Högsbo kom nästan ikapp.

– Det blir lätt så när man leder och slappnar av i spelet. Men vi tog en time out och sedan körde vi över dem igen, säger Martin Andersson.

Matchen mellan Stenungsund och Kortedala blev däremot inte lika lätt. Laget var taggade att få spela på hemmaplan inför en relativt stor publik.

– Det var en jämn match men Kortedala är lite äldre och klokare. Vi var fysiskt utmattade efter vår match i tisdags och vår plan var därför att trötta ut Kortedala genom högt tempo. Men de läste av oss och vände det till sin fördel och vi sprang oss därför trötta, säger Martin Andersson.

Större delen av matchen var det dock ganska jämnt poängmässigt, det var först i fjärde perioden allt avgjordes.

– Vi orkade inte. Men det var kul att spela. Vi har hjärta i det vi gör, säger Martin Andersson.

Frida Ekborg

Basket

Division 2 Westra herr

Högsbo basket – Stenungsunds BK

50-73

Stenungsunds BK – Kortedala BBK

70-77

Relaterade artiklar
Fler artiklar