• På fredagskvällen kom femte raka segern i tvåan för SIBK. Arkivfoto: Linus Olsson

  Femte raka segern

  Trots att SIBK:s herrar förlorade skottstatistiken borta mot Herrestad tog laget hem sin femte raka seger i upptakten på division 2.

  Även om Stenungsund tog ledningen inledningsvis genom Ludvig Eriksson var det Herrestad som dominerade under den första perioden. SIBK-spelarna drog på sig utvisningar och Herrestad var effektivt i numerärt överläge. Tre gånger om rasslade nätet och hastigt och lustigt var det 3–1 till Herrestad. Hemmlaget vann skottstatistiken med 18–9 i första period.

  I andra perioden fick dock SIBK bättre fart och det blev en rejäl scenförändring i matchen. Fem raka mål på knappt elva minuter ledde till en tremålsledning istället för underläge. Andra perioden vann SIBK skottstatistiken med 14–5.

  – Vi var klassen bättre i andra och spelet stämde till 100 procent. Kanske årets bästa period så här långt, säger Pontus Roos, herransvarig i SIBK på 89ers hemsida.

  Herrestad fick dock in ett sent reduceringsmål i slutet av perioden vilket gjorde att matchen fick liv inför slutperioden.

  SIBK hade dock nerverna under kontroll och spelade disciplinerat och tight bakåt.

  – När Andre Lundgren välplacerat satte 7-4 kändes matchen avgjord. Mot slutet visade spelarna rutin och spelade av tiden på ett föredömligt sätt, säger Pontus Roos.

  SIBK leder tvåan efter fem raka segrar.

  Jonas Johansson

  Målskyttar

  Niclas Hjelm 2, Ludvig Eriksson 2, Kevin Nilsson 2, André Lundgren.

  Räddningsprocent målvakt:

  Viktor Thorsson, 87,9% (4 insläppta på 33 skott)

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar