IFK Valla jublar efter 3–2 mot Håfreström. FOTO: Kristian Johansson

Fördel Valla i kvalet

IFK Valla ligger bra till inför fortsättningen på kvalet till division 4. Laget vann hemma mot Håfreström med en man mindre nästan hela matchen.

– Med den viljan vi visar är vi värda detta, säger tränare Robin Olofsson.

IFK Valla inledde sitt kval till division 4 hemma mot Håfreström på lördag eftermiddag. Redan efter 20 minuter inträffade något som höll på att avgöra matchen. Jonathan Fhager Karlsson sprang på en löpboll och krockade med Håfreströms målvakt som blev liggande. Vallaspelaren fick rött kort direkt, och laget fick spela med en man mindre i 70 minuter.

En kvart senare tog gästerna ledningen med 1–0 och behöll den ledningen halvleken ut.

– Vi flyttade ner en anfallare direkt när vi fick utvisningen, sedan gjorde de 1–0 och då sade vi i halvtid att det är inget annat än att gå för det. Vi flyttade upp honom igen och körde 3–4–2 istället. Vi körde offensivt och vågade, säger Robin Olofsson.

Offensiven gav resultat, då William Meyer gjorde 1–1 en bit in i andra halvlek, och Filip Bergholtz utökade till 2–1 minuterna efter.

Håfreström kom igen med en kvittering till 2–2 i 64:e minuten. Det såg länge ut som att det skulle bli oavgjort i denna första kvalmatch, men Christopher Nilsson ville annorlunda. Med matchens sista spark satte han 3–2 till Valla via krysset och in i mål.

– Det är oerhört skönt. Vi visar att vi är så bra att vi kan spela med en man mindre och ändå vinna, säger Robin Olofsson.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar