• Patrick Hübinette är tränare i Stenungsunds IBK.

  Första förlusten för Stenungsunds IBK

  Patrick Hübinette: ”Det har inte stämt hundra procent i de sista matcherna”

  Någon gång skulle den komma. Förlusten i division 2, vill säga. För Stenungsund kom den efter 5-6 efter förlängning i söndagens bortamatch mot STC Kungälv.

  Men det krävdes förlängning för att kunna skilja lagen åt.

  SIBK hade i den tredje perioden lyckats vända underläge 2-4 till ledning 5-4 när en utvisning på Daniel Ekström efter 17.34 kom att bli kostsam.

  19.01 kvitterade STC Kungälv till 5-5 och blott 29 sekunder in på förlängningen blev Tobias Nordfors matchvinnare för sitt lag.

  ”Har inte stämt”

  När Stenungsunds tränare Patrick Hübinette snabbanalyserade förlusten, som alltså kom i omgång tio, så återkom ordet trygghet.

  – Vi har pratat mycket om att vi befinner oss i en komfortzon där vi inte riktigt vågar kliva upp. Då vänder vi hemåt istället för att trycka på uppåt, menade Hübinette.

  Det i kombination med att inte låta STC:s backar bolla för mycket.

  – Där måste vi störa mycket mer än vi gjorde. Men det har som sagt inte stämt hundra procent i de sista matcherna.

  Vad har inte stämt?

  – När våra två ordinarie backar i grunduppställningen – Christian Nyberg och Alfred Settefelt plus att Niklas Hjelm är borta, en kille som normalt sätter några kassar för oss – så får vi inte tryggheten där bak. Vi bygger mycket av vårt spel på just spelskickliga backar. När de är borta blir vårt spel hämmat av det.

  Enkla bolltapp

  Hübinette pekade också på en del slarv i egna laget som gav upphov till STC Kungälvs mål.

  – Vi har pratat mycket om att minimera misstagen för det har varit lite för mycket på sistone med enkla bolltapp och tekniska fel. Många av målen i innebandy kommer ju till på kontringar. Det är när vi gör misstag som de gör mål på oss, menade Hübinette.

  STC Kungälvs första mål till 1-0 efter 18.39 i första perioden var ett exempel liksom 3-1-målet efter 17.32 i den andra perioden.

  Trots en match med derbykaraktär var det ändå en ”snäll” match. De två utvisningarna, en för varje lag, kom i matchens sista sjättedel. 

  Inte vana att täta

  När Ekström fick sätta sig tog Stenungsund en time out.

  – Då sa vi bara att vi skulle täta bakåt och driva bollen uppåt om det går och hålla i den.

  Ni bör rimligen, i egenskap av serieledare, inte vara så vana vid att tänka så?

  – Nej, vi har inte behövt göra det för vi har inte varit i den situationen. Det har varit tvärtom hela tiden. Men vi får bita ihop och komma igen.

  Fast i tabellen ligger SIBK alltjämt kvar på första plats, sju poäng före Backadalen och med en match mindre spelad.

  Tony Balogh

  0303 72 82 24

  tony.balogh@otv.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar