Första nyförvärven i Stenungsund

Filip och Fikip samt Pontus och Albin tar alla plats i Sif inför säsongen 2018

Offensive mittfältaren Filip Hansson och backen Filip Samuelsson är de första nyförvärven som Stenungsunds IF kan presentera för den kommande säsongen 2018.

Den förstnämnde som är född 1998 hämtar Sif från IFK Uddevalla där han har spelat under de senaste tre säsongerna.

Den andre Filip har inte lika lång resa. Den 22-årige backen kommer närmast från Ödesmåls IK men har ett förflutet i Sif.s U19-lag.

-Filip Hansson är en mycket ambitiös spelare som nu valt att komma till föreningen för vidare utveckling inom sin fotboll, säger Fredrik Roos, sportansvarig i Sif.

-Filip Samuelsson hafr tagit rejäla steg i sin utveckling som gör att han vill satsa på Sif igen.

Öka konkurrensen

Martin Johansson är herransvarig i Sif.

-Det är och skall vara skillnad på ambition och satsning när man är med i Sif kontra övriga lag ib STO-området, säger han.

-I vår strövan att få in rätta karaktärer som är ambitiösa och träningsvilliga, så känns det väldigt bra att ha knutit upp både Filip Hansson och Filip Samuelsson.

-Båda spelarna kommer att öka på konkurrensen i truppen, vilket är vad vi behöver. Den kommer inte att vara lika stor som förra året, men då behöver vi få in spets.

Nytt och upplyft

Samtidigt som Stenungsund har värvat utifrån har föreningen också valt att skriva ett nytt kontrakt med Pontus Olsson samt ge Albin Axelsson från U19-laget ett ettårskontrakt.

-Mycket teknisk och visar på större och större mognad i sitt spel och han kan användas på många positioner, både på centralt mittfält och som ytterspelare, säger Izidor Bobek, assisterande tränare i A-laget om Pontus.

-En ung intressant spelare från de egna leden. Väldigt snabb med bra teknik, som kan användas på flera positioner, både i backlinjen och på mittfältet, säger Bobek om Albin.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar