• Från landslagsläger till derbyhjälte

  Tanken var att Linnea Strömberg skulle spela sparsamt mot Sif. Men, landslagsspelaren kom in redan efter 20 minuter och avgjorde sedan matchen.

  – Med vänstern! Det händer inte ofta, sa matchhjälten med ett skratt.

  Under hela veckan hade Linnea Strömberg varit på Bosön på läger på landslagsläger för tjejer födda 2002. Därför inledde yttermittfältaren på bänken när Vallen gästades av konkurrenten Stenungsund. Hur det slutade? Jo, Strömberg lämnade Stora Höga IP med det största leendet av alla.

  Matchen inledde tight och jämnt, precis som dessa matcher brukar bli. Många felpass, ständiga 50/50-dueller och några halvchanser framför mål.

  – Vi kan varenda spelare utantill och det är samma för Vallen. Därför blir det sådana här matcher. Det är inte alls som när vi möter andra lag i serien, menade SIF:s lagkapten Ida Johansson.

  Men, efter 20 minuter blixtrar matchen till, och framförallt på Vallens vänsterkant. Där har Linnea Strömberg kommit in efter att Elin Johansson tvingats byta och där ställdes hon mot en av Sif:s bästa spelare, Emma Röös.

  – Jag tycker inte det var så jobbigt att möta henne och jag kom förbi ganska enkelt, sa Strömberg.

  Efter 41 minuter spelade kommer Hanna Forslund runt på inlägget och skjuter ett skott som Caroline Rebane lämnar retur på. Vem står beredd för att sätta 1–0? Jo, givetvis Linnea Strömberg. 15-åringen sätter 1-0 ur snäv vinkel och vilt jubel utbröt bland hemmapubliken medan hela laget kramar om Forslund/Strömberg.

  Målet blir matchens enda för den andra halvleken blir lika chansfattig som den första. Stenungsund hade svårt att skapa några farliga uppspel och Andrea Markusson fick för lite bollar att jobba på.

  – VI sliter och kämpar men får inte till det som vi brukar. Det blir jobbigt för oss när bollen hela tiden kommer tillbaka till oss i försvaret, sa Ida Johansson som dock inte var alltför nedstämd, trots derbyförlusten.

  – Vi får deppa ikväll men sedan går vi vidare mot nästa match. Vi gjorde ingen dålig match så vi kommer inte bli knäckta av detta.

  Bredvid Ida Johansson strålade Linnea Strömberg efter slutsignalen och fick en klapp på axeln av alla Vallenanhängare. Deras landslagsspelare hade ju avgjort årets mest prestigefyllda match i Stora Höga.

  – Nu är jag sliten och jag ska sova hela helgen! Och jag kommer somna så gott ikväll, avslutade matchhjälten.

  Simon Pettersson

  Matchens lirare

  +++ Kristina Halldin, Vallens IF – Helt felfri i 90 minuter. Den rutinerade försvararen spelar så klokt, värderar och vill samtidigt alltid rulla boll. Hela laget borde studera Halldins försvarsspel.

  ++ Hanna Forslund, Vallens IF – Vi brukar få se publikfavoriten Forslund med härliga finter under matcherna men nu visade hon en ny sida. Slet enormt i varje duell och var ett ständigt hot mot Sif-försvaret.

  + Evelina Persson, Stenungsunds IF – Trots att laget inte lyckades skapa så mycket offensivt så gick luften aldrig ur innermittfältaren. Krigade hårt i 90 minuter mot Strandberg/Göransson och var Stenungsunds i särklass bästa spelare.

  Kommentaren: Strömberg kan snart vara förlorad för Vallen

  Efter matchen pratade jag med Vallens tränare Michael Jivby och vi konstaterade att Linnea Strömberg kan bli hur bra som helst om hon bara vill. Det händer något varje gång framtidslöftet får bollen och jag rekommenderar alla att åka och titta på den 15-åriga teknikern. Kopparberg/Göteborg värvade Anna Larsson och det dröjer inte länge innan den allsvenska klubben även får upp ögonen för Strömberg. Om de inte redan fått det…

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar