From känner ingen press

GS Orust förväntas bli ett topplag i division 2 i år. Men spelande assisterande tränare Karin From känner ingen press.

– Det finns kanske press utifrån, men vi har ingen målsättning att vinna serien, säger hon.

Förra säsongen slutade Orust tvåa efter Vallen som gick upp till division 1. Därför är det naturligt att Orusttjejerna har lite av ett favorittryck på sig i år.

– Det får vi leva med, men vår målsättning bygger mer på prestation än på resultat. Det vi vill är att utvecklas som lag och vara nöjda efter varje match, säger Karin From.

Nytt för i år är att det blir två öderbyn i serien mot nykomlingarna Tjörn.

– Det är bara kul att de har kommit upp från trean. De var lite för bra för den serien. Det blir spännande att se hur de står sig i division 2. Jag tror de kommer vara ett av topplagen. Vi har dem i premiären också, så det blir spännande.

Förra året var Orust ett topplag i division 2 medan Tjörn öste på med över hundra gjorda mål i trean.

– Det jag vet om dem är att det är ett gäng bra tjejer. De är ganska unga, men på väg uppåt. Det blir en kul inledning på serien att möta dem.

Vilka tror du kommer slåss om seriesegern?

– Tjörn, Bullaren och vi, om man får gissa innan. Bullaren har ett bra lag med gamla lagkamrater till mig från när jag spelade i Stångenäs.

På försäsongen har Orust spelat oavgjort mot Herrestad och Vallen i distriktsmästerskapet.

– Vi har haft en helt okej försäsong. Som alltid är det lite blandat med bra och sämre matcher. Vi har stor trupp som ska luftas, säger Karin From.

Orust har kvar ungefär samma trupp som förra året.

– Vi har jobbat ihop ett år till och kunnat bygga vidare. Det ska bli intressant att se hur det blir när serien börjar. Det är alltid spännande inför premiären med lite nya lag i serien.

Vilka är era styrkor?

– Vi är ganska jämnbra på alla positioner. Vi är en tajt grupp med en bra gemenskap, sedan har vi fullt av spetskompetens också.

Kristian Johansson

0303-728224

Relaterade artiklar
Fler artiklar