• Gilleby hakar på i toppen efter knapp seger

  Gilleby IF åkte under tisdagskvällen till Tuveslätt för en av årets svåraste bortamatcher. Den slutade med uddamålsseger, 1–2, där avslutningen blev dramatisk.

  – Det är ett bra lag vi möter på en svårspelad plan, menade Gillebys tränare Stefan Kristensson.

  Innan matchen pratade Lokaltidningen med Rönnängs tränare Vigan Berbatovci som menade att Rönnäng inte kunde ställa upp med en bättre elva än kvällens. På andra sidan stod Gilleby utan skyttekungen Simon Blanck (sjuk), spelfördelaren Carl Strömberg (avstängd) och viktiga mittbacken Rickard Stengårds (avstängd).

  – Är det någon gång vi kan skrälla så är det nu. Men, samtidigt möter vi det enligt mig bästa och mest löpvilligaste laget i serien, menade Rönnängs spelande tränare.

  Och Rönnäng inledde bra. Nästintill felfritt. Laget hade bra koll på sina motståndare och Gilleby skapar inte ett enda avslut första halvtimmen på ojämna Tuveslätt. Men, att skylla på gräset var inte Gillebys tränares bortförklaring.

  – Det är samma för båda lagen. Vi är inte bra idag och det fick laget höra i paus.

  Men, i pausvilan leder ändå Gilleby med 0–1 efter att Oskar Martinsson rakat in ett inlägg i öppet mål.

  I andra halvlek är Gilleby bättre och hårtorken från Kristensson verkar hjälpt. Lagets två viktigaste spelare, Oskar Jansson och Johannes Stengårds vågar mer och framförallt så löper laget mer. När sedan Max Liljesson sätter 0–2 trodde alla att siffrorna skulle rinna iväg. Men, Vigan Berbatovci ville annat. Mittfältaren, som gjorde sin bästa match i år, sätter reduceringen på straff och sedan är det fullt ös framåt. Dock utan utdelning innan slutsignal.

  – Visst, det är ett fall framåt och vi har inte gett upp än. Men, tyvärr har vi spelare som går sönder under matchen vilket gör att många får spela på nya positioner. Hade alla varit på plan hela matchen så kunde vi tagit poäng, sa Berbatovci.

  Stefan Kristensson andades ut efter att domaren blåst av matchen men var inte nöjd, trots segern.

  – Visst, jag kan somna med tre nya poäng men det är inte mer. Vi gör en riktigt dålig match i alla lagdelar och vi hade behövt målen. Målskillnaden kan bli viktig.

  Vad är målsättningen?

  – Vi vill komma topp två och just nu står det mellan fyra lag. Lysekil, Skärhamn, Valla och Gilleby. Det ska bli en rolig höst där jag tror vi kan knipa en av de två platserna, säger Kristensson.

  Simon Pettersson

  sporten@lokaltidningensto.se

  Matchens lirare

  +++ Vigan Berbatovci, Rönnängs FF – Det märktes att han spelat division 1 och 2-fotboll i en sådan här match. Det går inte fort men spelande tränaren vann mycket boll och var en mästare på att hålla undan motståndarna.

  ++ Christoffer Tollesby, Gilleby IF – Mittbacken hade mycket att göra mot nästjumbons anfallare och var säkerheten själv längst bak. Gör sin livs bästa säsong.

  + Pontus Bergh, Gilleby – Spelar stundtals oslipad och har fått rött kort med sina satsningar. Men, med en otrolig glöd var han en av få i Gillebylägret som visade hjärta.

  Kommentaren: ”Rönnäng har inte gett upp än”

  Gilleby kom undan med blotta förskräckelsen på Tuveslätt. De trodde efter 9–0 mot Svarteborg att man under tisdagen kunde ställa ut skorna. Men, detta var inte konstgräs och mot ett lag som gav upp efter 5 minuter. Nej, Gilleby spelade på Bohusläns sämsta gräsmatta mot ett lag som verkligen inte gett upp hoppet om division 5-fotboll även 2018.

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar